Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses

Yönetsel Zeka

⚙ Yönetim ve yöneticiliğin ihtiyaçları ile yöneticiden beklenenler eskiden sadece işyerinde birim zamanda üretim miktarını artırmak için gerekli aksiyonların alınması ve buna bağlı insan gücünün kullanılması olarak görülürken günümüzde artık yöneticinin çalışanın yetkinliklerini geliştirmesi onu yüksek performans sergilemesi için motive etmesi gerekiyor.

🙄 Eminim yöneticisi tarafından yeterince anlaşılmadığını, kendi yetkinliklerine alan açılmadığı ya da duygusal ihtiyaçlarının (mutlu ya da üzüntülü günler vb.) görülmediğini, düşündüğünüz günler olmuştur ya da arkadaşınızdan benzer hikayeler duymuşsunuzdur.

🤔Ya da tam tersinde kendi ekibinizi motive etmek için ‘‘ne yaptıysam yaranamadım, hala ekibi istediğim şekilde yönetemiyorum.’’ Diye düşünüyor olabilirsiniz.

🔦 Bu sorunların çözümü yönetici stilinde ağırlıklı bir zekâ türünün kullanılması olabilir. İyi haber şu ki herkeste her zeka türünden bulunuyor ve bunu geliştirmek bizim elimizde.

Yönetsel zeka bileşenleri;

📍 Analitik Zeka

📍Pratik Zeka

📍Yaratıcı Zeka

📍Kültürel/Sosyal Zeka

📍Duygusal Zeka

📍Stratejik zeka

📍Dilsel/ Sözel Zeka

📍Bedensel/Kinestetik Zeka

🚀 Bireyin Performansı = f (yetenekleri + motivasyonu)

Çalışanın performansı onun yetenekleri ve motivasyonun karmaşık bir fonksiyonudur. Ağırlıklı olarak kullandığınız zeka türünde otomatik tepkiler vermeye alışıktır beynimiz. Fakat durum otomatikten farklı bakış açısını gerektiriyor olabilir. Tek bir çalışan ya da takım olsun yönetim insan insana yapılır. Bu yüzden de karşınızdakinin istek ve ihtiyaçlarına doğru tepkiler vermek doğru zeka türünü aktive etmeyi gerektirecektir.

Siz ağırlıklı olarak hangi zeka türünü kullanıyorsunuz? Hangi Zeka türünü geliştirseniz daha başarılı olursunuz? 

 

Kategori: Yazılar

Etiketler: zeka geliştirme, stratejik zeka, pratik zeka, yaratıcı zeka, sözel zeka, sosyal zeka, analitik zeka, duygusalzeka, zeka, yönetselzeka